MERT LEHETSZ OLYAN SZÜLŐ, MINT AMILYENNEK EGYSZER MEGÁLMODTAD!

Keddi szösszenet / Döntsd el!

Hogyan döntsünk önállóan?


Nem eszik rendesen a gyerek? Nem alussza még át az éjszakát? Attól tartasz, hogy nincs elég tejed?

Ha gyereket nevelsz, nap, mint nap merülnek fel újabbnál újabb problémák. És te pánikba esel:
Te jó ég, mi tévő legyek?

Mit csinálsz ilyenkor? Átgondolod a helyzetet, igyekszel az eszedre hallgatni, az ösztöneidet követni és döntesz? Vagy rohangálsz körbe, mint egy mérgezett egér és mindenkit megkérdezel, aki él és mozog, hogy mihez kezdj a problémával? Könnyű az utóbbi hibába esni.



Ha veled is gyakran előfordul, hogy az anyaság útvesztőiben nem tudsz önállóan dönteni, íme néhány jó tanács, aminek segítségével megszabadulhatsz ettől a rossz szokástól:

1. Tedd le a kérdőívet!

Szerinted hány hónapos koráig szoptassam? Mit gondolsz, rá kellene csapjak a fenekére? Mit csináljak, ha éjjel akar játszani? Szerinted...?
Neeee! Állj le!
A folyamatos közvélemény kutatás éppúgy függőséget okoz, mint az alkohol. Le kell állnod róla! Bízz magadban és te le a kérdőívet!

2. Te légy a döntéshozó!

Azt mondod, neked ez nem megy? Figyelj, nap mint nap, több ezer döntést hozol meg a gyerekkel kapcsolatban: hogy mit vegyen fel, hogy hova menjetek sétálni, hogy felvegyed-e ha sír, hogy milyen színű gumi legyen a hajában...
Azt mondod ezek apróságok, de nem ez a lényeg, hanem, hogy TE hozod meg a döntést. És ha az apró döntéseket meg tudod hozni, akkor képes vagy döntésre nagy dolgokban is.
Azzal nincsen gond, hogy ha megbeszéled a dolgot azokkal, akikben megbízol, vagy objektív információkat gyűjtesz, ami segíti a döntésedet. De Te legyél az, aki a döntést végül meghozza. Körülnézhetsz, hogy mások hogyan csinálják, de ne engedj be senkit a te döntési területedre.


3. Hívd elő az anyai ösztönödet!

Az információktól függetlenül, ne odakint keresd a választ, hanem idebent. Mindenkinek ott szunnyad a lelke mélyén az anyai ösztön, ha befele figyelsz elő tudod hívni Te is. Ha kiölöd az ösztöneidet, az azt jelenti, hogy nem vagy kapcsolatban a saját igazságoddal. Hívd elő az ösztöneidet, hidd el, sose fognak megcsalni és éjjel is felveszik a telefont!


Ha tetszett a cikk, ne felejts el feliratkozni a hírlevélre!

Őszintén kíváncsi vagyok Te, mennyire vagy magabiztos a kisebb-nagyobb döntéseidben! Tudsz önállóan dönteni?
Írj róla megjegyzést a bejegyzés után. Vagy ha kérdésed van, küldj emailt személyesen nekem.

Jövő héten újra itt! ;)


A Keddi szösszeneteket Marie Forleo, amerikai life-coach videoi inspirláják.
Érdemes az eredetit is megnézni, a maihoz kapcsolódó video:
Marie Forleo: 3 Steps To Decide

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése